ISE 2023 heeft vorige week 58.107 unieke bezoekers uit 155 landen getrokken, naast een recordbezetting in de hotels, bars en uitgaansgelegenheden van de stad. De exposanten waren volgens de organisatie ook te spreken over de toeloop op hun stands op de grootste ISE beursvloer ooit. Hoogtepunt was ongetwijfeld het bezoek van koning Felipe VI van Spanje aan de beurs. Een uitgebreid verslag van de beurs in de komende editie van KBM.

De eerste dag van de show noteerde het hoogste aantal bezoekers ooit op de openingsdag van een ISE-show, die vervolgens voet zetten op de grootste ISE-showvloer ooit (56.870 m²) met 6 hallen en de Audio Demo Rooms, waar muziekpionier Jean-Michel Jarre zijn nieuwste album onthulde. In totaal bezochten 58.107 bezoekers ISE 2023 gedurende vier dagen, met 133.606 bezoeken aan de beursvloer. Op de eerste dag maakte koning Felipe VI van Spanje een rondgang over de beursvloer; het koninklijk gezelschap werd vergezeld door Ada Colau, burgemeester van Barcelona, Núria Marín, burgemeester van L’Hospitalet de Llobregat, en Laia Bonet, derde locoburgemeester van Barcelona. Pere Aragones, president van de regering van Catalonië, bezocht ISE op de derde dag en nam de tijd om enkele van de 70 Catalaanse bedrijven te bezoeken die vorige week in de Gran Via, Fira Barcelona, tentoonstelden.
Vorig jaar vond de beurs nog in mei plaats, omdat hij in januari niet kon plaatsvinden vanwege de nog geldende corona-maatregelen. De editie daarvoor, begin 2020, was de laatste in Amsterdam.

“Het is een buitengewone week geweest en het is voor ons enorm bevredigend om terug te kijken en te beseffen dat we een uitzonderlijke show hebben geleverd voor onze industrie en de prachtige stad Barcelona,” zei Mike Blackman, managing director van Integrated Systems Events. “We hebben ongekende bezoekersaantallen gehad, zoveel inspirerende inhoud en functies tentoongesteld, en baanbrekende bezoeken van de koning van Spanje op dinsdag en de president van Catalonië op donderdag om zowel een koninklijke als een politieke zegel van goedkeuring aan de show toe te voegen. Deze week op ISE 2023 bevestigt dat we gerust kunnen zeggen dat de wereldwijde AV- en systeemintegratie-industrie terug is met een indrukwekkende knal!”

Christine Schyvinck, CEO van Shure, vertelde ISE: “Het waren een paar ongelooflijke dagen op ISE! Veel inspirerende gesprekken met partners en oude vrienden. We hadden de eer om Zijne Majesteit de Koning op onze stand te verwelkomen, en we hebben de Inavation Award for Audio Technology gewonnen! We hadden een zeer succesvolle week, en we kijken ernaar uit om alle gesprekken voort te zetten.”

De volgende editie van ISE staat gepland van 30 januari tot en met 2 februari 2024.

X