Ongeveer een jaar na de lancering van haar eigen koffiecapsules breidt Simon Lévelt nu uit met een vierde smaak: Indonesian Jasper. De Indonesian Jasper is met smaakintensiteit 11 de donkerste koffiecapsule in het assortiment. Simon Lévelt bracht vorig jaar voor het eerst koffiecapsules van 100% arabica koffie op de markt en biedt daarmee de consument een combinatie van gemak en biologische koffie van premium kwaliteit. De koffies zijn afkomstig uit Colombia, Uganda, Peru en nu dus nu ook uit Indonesië. De nieuwe smaak is vanaf vandaag verkrijgbaar bij alle Simon Lévelt speciaalzaken en exclusief bij Albert Heijn voor € 4,75 per 10 stuks.
Indonesische smaken
De arabicabonen in de nieuwe koffiecup hebben de typische smaak van Indonesische koffie die volgens de unieke wasmethode ‘giling basah’ is verwerkt. Bij normale ‘gewassen’ koffie wordt de hoornschil verwijderd op het moment dat de pergamino droog is. In Indonesië is dat niet het geval en wordt de hoornschil verwijderd terwijl de koffie nog nat is. Deze manier van verwerken wordt giling basah genoemd en geeft Indonesische koffie zijn kenmerkende kruidige smaak. De koffiebonen worden in Nederland geroosterd naar een mooie donkere roast die de prachtige kruidige tonen duidelijk naar voren laat komen. Het maakt de Indonesian Jasper volgens de leverancier een krachtige koffie die typisch Indonesië is: de typische lauriertonen en het zoete van amandel.
Simon Lévelt introduceert ook een nieuwe smaak koffiebonen. Naast de bestaande Simon Lévelt koffiebonen uit Mexico en Peru vind je nu ook een dark roast uit Uganda. De koffiebonen worden voor €9,29 verkocht exclusief bij Albert Heijn in zakken van 500 gram.