Gedreven door investeringen in R&D technologieën zoals Cloud-based printing en Laser printing, zal de wereldwijde printermarkt naar verwachting tegen 2028 65 miljard dollar bedragen, aldus Ken Research studie. In 2017 bedroeg de omzet 35 miljard dollar, voor dit jaar loopt een schatting van 45 miljard dollar.
De wereldwijde printermarkt kent een gestage groei tijdens de prognoseperiode door een toename van investeringen in cloud-based printtechnologie
Deze gestage groei sinds 2017 zet zich voort, voornamelijk dankzij de vooruitgang in technologieën zoals printen in de cloud. Cloud-gebaseerd printen betekent dat gebruikers het document kunnen afdrukken vanaf elk apparaat op elke plaats, aangezien die apparaten en printers verbonden moeten zijn met het internet.
Veel bedrijven, zoals Brother Industries Ltd., Canon Inc., HP Development Company, L.P, Kyocera Corp., Lexmark International Inc. en meer, bieden nu cloud-based printoplossingen aan, omdat dit de reactietijd en hoge kosten vermindert die gepaard gingen met het beheer van een server.
Zo zijn HP+, gelanceerd door HP Development Company in 2021, en Lexmark CPM (Cloud Print Management), gelanceerd door Lexmark International Inc. in 2020, enkele van de toonaangevende cloudgebaseerde printoplossingen op de markt. In april 2021 lanceerde HP Inc. zijn slimste printoplossing genaamd HP+ voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s). de HP+ is verbonden met een slimme app en een cloudgebaseerd systeem d.w.z. dat gebruikers virtueel kunnen printen vanaf elke locatie. HP+ biedt hoge veiligheid met verbeterde productiviteit en duurzaamheid.
Groei MKB als stimulans
De toename van kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) en de lancering van nieuwe producten speciaal voor MKB’s in printtechnologie zoals multifunctionele printers zijn belangrijke groeimotoren voor de wereldwijde printermarkt, omdat deze multifunctionele printers de totale operationele kosten van printoperaties aanzienlijk kunnen verlagen.
Wat printtechnologie betreft, kiezen veel kleine en middelgrote ondernemingen nu voor multifunctionele printers (MFD’s) met laserprinttechnologie in plaats van oude dotmatrix- of inkjetprinters, omdat MFD-laserprinters in vergelijking met andere printtechnologieën lage operationele kosten, een hoge printsnelheid en een betere reactietijd voor het verwerken van printopdrachten bieden.
Digitalisering uitdaging
De invoering van digitalisering is een van de grootste uitdagingen die de groei van de wereldwijde printermarkt belemmeren. Hierbij worden documenten of informatie worden omgezet en verzameld in digitale formaten zoals afbeeldingen of PDF.
De invoering van digitalisering in overheidskantoren, banken en onderwijsinstellingen is momenteel een van de grootste uitdagingen voor de wereldwijde printermarkt. Om dit probleem aan te pakken bieden veel bedrijven nu multifunctionele printers, die ook als scanner kunnen fungeren, om hardcopy-documenten te scannen en om te zetten in softcopy-documenten.