“Het moest anders, het moest innovatief en de mensen vinden het fantastisch om hier te werken” aldus Niels Vlietman, directeur van MyParcel.
Bureaus gemaakt van oude postpakketten
Door de groei van MyParcel en het samengaan met PostNL was een spraakmakende omgeving nodig die recht doet aan de eigen identiteit en cultuur. Daarom heeft MyParcel gekozen voor TRIBOO. MyParcel verzamelde 1700 kg oude postpakketten vanuit de eigen afvalstromen. TRIBOO upcyclede het ‘waardeloze’ afval en transformeerde deze in bureaus, tafels en kasten. De blikvanger is het gepersonaliseerde MyParcel bureau. Dit bureau is volledig gemaakt van de oude postpakketten en deze zie je ook terug in het design.
Grondstoffen worden nooit meer weggegooid
De unieke werplekken bevatten geen chemicaliën, gifstoffen of petroleum. Het is veel gezonder om aan te werken dan melamine spaanplaat. Er zijn ook geen ruwe grondstoffen gebruikt. In plaats daarvan bestaat de inrichting uit geupcycled afval wat makkelijk opnieuw gebruikt kan worden. TRIBOO gebruikt hiervoor innovatieve technieken zoals Robotic 3D Printing, speciale persen en biochemie. Nadat de afgesproken levensduur is bereikt kunnen de grondstoffen, die ooit ‘waardeloos’ afval waren, een volgend leven krijgen. Een bureau wordt weer een wand, tafel of stoel. TRIBOO neemt alles terug en gebruikt de grondstoffen keer op keer.
Koopkracht als middel voor verandering
MyParcel maakt de circulaire economie realiteit door niet te kiezen voor nieuw, maar voor het circulaire concept van TRIBOO. Omdat zij als organisatie vandaag iets anders kopen, veranderen ze onze omgeving van morgen. ‘MyParcel is een grensverleggend bedrijf. We hebben een bestaande markt veranderd met een innovatief concept. Ons nieuwe kantoor moet bij die mindset passen.” Aldus Niels Vlietman, directeur van MyParcel. “De visie van TRIBOO past perfect bij ons, omdat zij ook grenzen verleggen met een innovatief concept. En het is nog duurzaam ook. Dankzij de perfecte samenwerking hebben we 1000m2 gevuld met op maat gemaakte bureaus van ons eigen afval. Dit heeft een positieve impact gehad op de sfeer; mensen vinden het fantastisch om hier te werken.”