Patiënten op Intensive Care-afdelingen die contact willen leggen met hun naasten, maken vaak gebruik van mobiele telefoons of tablets om te videobellen. Vanwege het kleine scherm en het risico van een slechte verbinding is dit niet ideaal. Daarnaast ontbreekt vaak de mogelijkheid om direct vragen te stellen aan de arts tijdens zo’n gesprek.
Ergotron is op zoek gegaan naar een manier om deze kwesties te adresseren. De oplossing moest eenvoudig in gebruik zijn, mobiel en de mogelijkheid bieden tot hoogwaardig videocontact tussen de patient, het thuisfront en de arts. Omdat er op de IC geen elektrische aparaten mogen worden aangesloten, moest de trolley ook over een krachtige batterij beschikken. Op basis van de vereisten ontwikkelde Ergotron de mobiele en draadloze videoconferencing trolley met een camera, een groot scherm en voorzien van videoconferencing-software.
Via bij voorbeeld een Microsoft Teams-boekingsmodule wordt een afspraak met het thuisfront en eventueel met de arts gemaakt. Een verpleegkundige kan de trolley naar het juiste bed verplaatsen op het afgesproken tijdstip en met één klik de oproep starten. Hierdoor kunnen patienten op de IC-afdeling eenvoudig contact leggen met de buitenwereld, terwijl de arts informatie kan verschaffen over de situatie aan familie en vrienden.
Wilfred Noordam, Country Sales Manager Benelux bij Ergotron, vertelt: “Patiënten in ziekenhuizen kunnen zich eenzaam voelen. Dat geldt in het bijzonder in de situatie van de afgelopen maanden, waarbij ze vanwege omstandigheden geen bezoek kunnen of mogen ontvangen. We hadden het idee om een oplossing te maken, waarmee patiënten op een solide manier contact kunnen hebben met ’thuis’, niet alleen via een tablet of mobiele telefoon. Deze oplossing helpt de patiënt, zijn familie en de relatie met de arts te verbeteren, door mensen virtueel dichter bij elkaar te brengen.”
Ergotron wil de trolley ook beschikbaar stellen aan ziekenhuizen en ziet een toekomst voor de trolley met andere toepassingen in de zorg en andere sectoren, zoals het onderwijs. Daar wordt in toenemende mate blended learning wordt toegepast; een combinatie van fysieke en virtuele aanwezigheid van leerlingen of studenten. Ook valt te denken aan andere situaties waar fysiek bezoek niet mogelijk is, er mensen vanuit verschillende locaties bij een gesprek aanwezig moeten zijn of er naast het gesprek ook andere informatie gedeeld moet worden.