Bij de bouw is circulariteit van materialen leidend geweest, stelt de trotse directeur Wout van Laar. “Onder meer de fundering en de toegangswegen zijn gemaakt van circulair beton en voor de inrichting van het nieuwe pand is voor 98 procent gebruik gemaakt van circulaire, second-life en ge-refurbished meubilair.”
GZ OfficeXperience is ook buiten Noord-Holland een bekende naam op het gebied van kantoorartikelen, kantoormeubilair en totaalconcepten. Het nieuwe pand is mede door toepassing van een enorme hoeveelheid vierkante meters glas een echte eyecatcher. “Dat de interieurbouwer van GZ en een expert in digitale informatieschermen voor de leisure & hospitality zich in het naastgelegen pand vestigen, levert fantastische synergievoordelen op”, aldus Van Laar.
Datzelfde geldt voor de vestiging van andere interieurexperts in de nabije omgeving. Hoogtij, de Zaanse havenlocatie aan het Noordzeekanaal, lijkt een aantrekkelijke locatie voor bedrijven uit de Nederlandse interieurindustrie. Grote trekker is woninginrichter Zuiver, die in 2018 een nieuw pand betrok. Binnenkort betrekt ook DecoLegno een groot pand op deze locatie. Het bedrijf begon als exclusieve leverancier van de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf. Inmiddels is DecoLegno een gevestigde naam bij architecten, interieurbouwers en meubelmakers.
“We gaan elkaar op alle mogelijke manieren versterken. Het directe contact en de mogelijkheid vrijwel meteen met elkaar te sparren zorgen voor een versterkte positie van GZ in de wereld van hospitality-inrichtingen en daar profiteren ook onze klanten van” vertelt directeur Wout van Laar die zijn nieuwe stek gekscherend de meubelboulevard van de 21ste eeuw noemt.
Het team van GZ werkt letterlijk in het kantoor van de toekomst: een clubhuis met een virtual realityruimte, een gym en een plantenkas op het dakterras waar men tevens kan genieten van het uitzicht op het Noordzeekanaal. Het pand biedt ook ruimte aan werknemers van relaties. Het bedrijf stelt namelijk verschillende ruimtes beschikbaar aan relaties die – ingegeven door de nieuwe manier van werken en/of vanwege de restricties die covid-19 met zich meebrengt – aan het flexibiliseren zijn.
“Deze partijen kunnen rekenen op voldoende ruimte en een locatie die voldoet aan de eisen van de anderhalvemetersamenleving. Bij de ontwikkeling van zowel de schil als de inrichting van het pand is rekening gehouden met duurzame oplossingen.” Dat heeft volgens GZ’s eigen interieurontwerper Patricia Keizer-Noorlander meer voeten in aarde dan wanneer er wordt gekozen voor nieuwe materialen: “Het vereist het vermogen op een andere manier naar bestaande producten te kijken. Kunnen we ze in dezelfde vorm hergebruiken of kiezen we een andere toepassing? Een prikkel die de creativiteit ten goede komt.”